feel good

Hoogweg 28 2678 KW De Lier T 06-23573318 contact@beaubylin.nl www.beaubylin.nl 

Wat is elektrisch ontharen?
Elektrisch ontharen is een “permanente” ontharingsmethode dat elk haartje afzonderlijk aanpakt. Het is een veelgebruikte methode voor het verwijderen van ongewenste gezichtsbeharing. Het voordeel van deze techniek is dat alle haarkleuren en haardiktes kunnen worden behandeld. BeaubyLin is door het beheersen van deze techniek ook gekwalificeerd voor het behandelen van tele’s (rode adertjes) en fibromen (steelwratjes).

Werkwijze
Met een dun steriel wegwerpnaaldje wordt er langs de haarschacht in het haarzakje gestoken. Daarna wordt er in het haarzakje een stroomstootje gegeven, waardoor de haarpapil wordt vernietigd. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed de haar bereiken en stopt de groei.

Belangrijk om te weten
Een haar groeit veel langzamer dan u denkt. Gemiddeld geldt er voor teruggroei het volgende:
- diep, stug haar: 5 tot 6 weken
- normaal, medium  haar: 6 tot 9 weken
- ondiep, dun (vlas) haar: 8 tot 10 weken
Dit betekent dat je eigenlijk pas twee maanden nadat je gestopt bent met het uittrekken van de haren kunt bekijken hoe de eigenlijke situatie op dat moment is. Het lijkt dan vaak of er plotseling meer haar is
gaan groeien, laat u dus niet verontrusten.
Haren groeien in drie verschillende fases. Haren die in de in de anagene (groei) fase zitten kunnen vernietigd worden. Zitten de haren in de katagene (overgangsfase) of telogene (rust) fase dan kunnen ze niet behandeld worden. Lange en regelmatige behandeltrajecten zijn vaak nodig om het gewenste resultaat te krijgen.

Behandelperiode
De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel 1 ŕ 2 jaar. De hoeveelheid haren en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen de behandelingen wordt echter steeds groter naarmate je bezig bent.
Het is aan te raden om haren tussentijds niet meer uit te trekken, maar af te knippen. Zo kan het verloop van de definitieve ontharing via elektrisch ontharen beter worden gevolgd.

Vergoeding zorgverzekeraar
Elektrisch ontharen wordt door veel zorgverzekeraars vergoed. Lees hiervoor wel de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar om te weten of jouw zorgverzekeraar behoort tot de groep die geheel of gedeeltelijk uw behandeling vergoedt. BeaubyLin is lid van de Brancheorganisatie ANBOS.

 

Elektrisch ontharen

feel good

Tekstvak: Home
Tekstvak: Behandelingen
Tekstvak: Producten
Tekstvak: Prijslijst
Tekstvak: Nieuws
Tekstvak: Tips
Tekstvak: Acties
Tekstvak: Contact